mycloset.ro - vip

luni, 19 decembrie 2011

about ...

Pe tine ce te face sa fii o mama buna?

Alegerea mea de a scrie despre ce inseamna sa fii o mama buna se bazeaza pe un fel de respingere a ceea ce spun "batranii" despre ce inseamna sa fii o mama buna. Cred ca v-ati confruntat de multe ori cu fraze de genul: "se zice ca nu e bine sa il tii in brate" sau "ziceau batranii ca nu trebuie sa gadili copilul", etc.
Eu cred ca a fi o mama buna inseamna sa iti asumi rolul de mama, sa faci ceea ce crezi tu ca e bine pentru copilul tau, pentru ca tu ii cunosti nevoile. Cele mai bune decizii sunt cele pe care le iei tu ca parinte si nu bunica, bunicul, matusa si altii care isi dau cu parerea fara sa cunoasca copilul sau fara sa stea cu el 24 de ore din 24. A fi o mama buna inseamna sa iubesti, sa te ingrijorezi, sa iti fie frica, sa alegi si sa eliberezi.
Nu astepta raspunsuri la probleme din partea altora, raspunsurile le gasesti in sufletul tau. Iti vei da seama ce trebuie sa faci, trebuie doar sa ai incredere in alegerile tale. Chiar daca vor fi unele gresite uneori, asta e natura umana. Nu ne putem astepta sa fim mamele perfecte, trebuie doar sa fim mame.
As putea insira la nesfarsit lucruri, dar ma emotionez asa ca o sa revin:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu