mycloset.ro - vip

luni, 5 decembrie 2011

"De la lume adunate si iarasi la lume date" ~ Hai la baie!:)

... sa va instiintez si pe voi, ca tot asa le-am aflat si eu, de la unii-de la altii si mi-au fost de foarte mare folos, pentru ca nu ai de unde sa le stii pe toate, mai ales daca este prima experienta ca mamica:)

Sa incepem cu baita, care trebuie sa fie o placere si pentru mamici, tatici, dar mai ales pentru cei mici.
Toate informatiile sunt doar orientative.
Temperatura apei ar trebui sa fie 37 - 37,5 gr. C, puteti folosi cotul dumneavoastra sau un termometru de baie pentru copii.
Este suficient ca baia sa fie facuta de 2 ori pe saptamana, pe stomacul gol.
Temperatura camerei in care il veti usca si imbraca pe bebelus ar trebui sa fie dupa baie 21-22 gr. C, in rest temperatura normala a camerei trebuie sa fie intre 19 si 20 gr. C.
Adancimea apei in care ii faceti baie unui bebelus maii mic de 7-8 luni trebuie sa fie de 5-10 cm, sau pana la nivelul soldului in pozitia sezut, a bebelusului. Cu timpul adancimea apei va creste pentru a se putea bucura bebelica de balaceala aferenta.
Este foarte important sa vorbiti cu bebelusul in timp ce ii faceti baie, sa verbalizati toate actiunile voastre.
Cel mai simplu este sa puneti gel de dus sau solutia de curatare, care trebuie sa fie speciala pentru bebelusi, direct in apa.
Un alt lucru important este introducerea unor jucarii in apa, chiar daca atunci cand e mai mic nu se va juca cu ele, pe masura ce creste le va avedea acolo si va intelege rolul lor.
In primele luni de viata, baita nu trebuie sa depaseasca 5 minute. Atunci cand va incepe sa se joace cu jucariile din apa, baia va dura aprox. 15 min.
IMPORTANT: nu faceti baie bebelusului in cada cu o persoana adulta, pana la varsta de doi ani, din considerente de igiena, desi poate vi s-ar parea mai usor asa. Nu ca o persoana nu ar fi curata, dar un adult are alti microbi, ciuperci, etc. pe corp, care nu sunt tocmai indicati pentru bebelusi.
Daca vreti sa ii faceti bebelusului baie in cada si nu in vanitele speciale pentru bebelusi, asigurati-va ca ati dezinfectat cada cu o solutie (ex. Desmanol).
Gata!! cam atat :) (cam mult, dar m-a luat valul, si imi tot aminteam cate ceva:P)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu