mycloset.ro - vip

luni, 19 decembrie 2011

about ...

Pe tine ce te face sa fii o mama buna?

Alegerea mea de a scrie despre ce inseamna sa fii o mama buna se bazeaza pe un fel de respingere a ceea ce spun "batranii" despre ce inseamna sa fii o mama buna. Cred ca v-ati confruntat de multe ori cu fraze de genul: "se zice ca nu e bine sa il tii in brate" sau "ziceau batranii ca nu trebuie sa gadili copilul", etc.
Eu cred ca a fi o mama buna inseamna sa iti asumi rolul de mama, sa faci ceea ce crezi tu ca e bine pentru copilul tau, pentru ca tu ii cunosti nevoile. Cele mai bune decizii sunt cele pe care le iei tu ca parinte si nu bunica, bunicul, matusa si altii care isi dau cu parerea fara sa cunoasca copilul sau fara sa stea cu el 24 de ore din 24. A fi o mama buna inseamna sa iubesti, sa te ingrijorezi, sa iti fie frica, sa alegi si sa eliberezi.
Nu astepta raspunsuri la probleme din partea altora, raspunsurile le gasesti in sufletul tau. Iti vei da seama ce trebuie sa faci, trebuie doar sa ai incredere in alegerile tale. Chiar daca vor fi unele gresite uneori, asta e natura umana. Nu ne putem astepta sa fim mamele perfecte, trebuie doar sa fim mame.
As putea insira la nesfarsit lucruri, dar ma emotionez asa ca o sa revin:)

Merry Christmas!!


joi, 15 decembrie 2011

Calendarul vaccinarilor copiilor in Romania

primele 24h - HepB
4-7 zile - BCG
2 luni - HepB+DTP+VPO (alternative HepB+DTPa+VPI)
suplimentar Hib
4 luni - DTP+VPO (alternative DTPa+VPI)
suplimentar Hib
6 luni - HepB+DTP+VPO (alternative HepB+DTPa+VPI)
suplimentar Hib
>6 luni - suplimentar Gripal
12 luni - DTP+VPO (alternative DTPa+VPI)
suplimentar Hib
>12 luni - suplimentar Hepatitic A
12-15 luni - ROR (suplimentar Varicelic)
>24 luni - suplimentar Meningococic, Pneumococic
30-35 luni - DTP (suplimentar DTPa)
7 ani (clasa a I-a) - DT+ROR
9 ani (clasa a III-a) - VPO (alternative VPI)
14 ani (clasa a VIII-a) - DT+Rubeolic(doar ptr. fete)
18 ani (clasa a XII-a) - HepB
* -pentru copiii cu boli cronice vaccinul gripal este introdus in cele obligatorii;
-pentru o mai buna complianta a parintilor exista vaccinuri pentavalente, care simplifica schema de vaccinare;
-alegeti vaccinurile suplimentare in functie de zona in care locuiti, in functie de ce focare au existat in acea zona si in functie de recomandarea pediatrului, cel mai important.

Sper sa va fie de folos!
ah...era sa uit... nu lasati bebelusii singuri cand sunt vaccinati, adica doar cu asistenta sau doar cu doctorul. Bebelusul trebuie sa o vada pe mama lui, sa stie ca este alaturi de el. Cand poate sa stea in fund, o pozitie f buna de vaccinare, daca este si cel care face vaccinul de acord, este aceea in care il tineti pe bebelus in brate, iar piciorusele lui va imbratiseaza talia. Incercati! Succes!

marți, 13 decembrie 2011

In vizita la brad



au sosit si bunatatile in oras ... miam miam


jucarii neconventionale:P



jucaria preferata a lui alexutzu, observati ce bucurie mare cand reuseste sa puna mana pe ea:))
deci daca nu reusiti cu jucariile sau cu jocurile, va recomand o telecomanda:)
bebelusii vostri cu ce se mai joaca?


luni, 12 decembrie 2011

La joaca!

jucati-va cu bebelusul ... cel mai bun mod de stimulare si de invatare si e foarte simplu, nu trebuie decat sa faceti cuc-bau:), ca trenul, ca masina sau sa il faceti avionul, dar daca va puneti imaginatia la incercare, veti fi surprinsi de cat de multe metode de joaca veti gasi. La joaca!


cucu-bau:)

luni, 5 decembrie 2011

In asteptarea lui Mos Nicolae ... operatiunea "Ghetutele curate":)

"De la lume adunate si iarasi la lume date" ~ Hai la baie!:)

... sa va instiintez si pe voi, ca tot asa le-am aflat si eu, de la unii-de la altii si mi-au fost de foarte mare folos, pentru ca nu ai de unde sa le stii pe toate, mai ales daca este prima experienta ca mamica:)

Sa incepem cu baita, care trebuie sa fie o placere si pentru mamici, tatici, dar mai ales pentru cei mici.
Toate informatiile sunt doar orientative.
Temperatura apei ar trebui sa fie 37 - 37,5 gr. C, puteti folosi cotul dumneavoastra sau un termometru de baie pentru copii.
Este suficient ca baia sa fie facuta de 2 ori pe saptamana, pe stomacul gol.
Temperatura camerei in care il veti usca si imbraca pe bebelus ar trebui sa fie dupa baie 21-22 gr. C, in rest temperatura normala a camerei trebuie sa fie intre 19 si 20 gr. C.
Adancimea apei in care ii faceti baie unui bebelus maii mic de 7-8 luni trebuie sa fie de 5-10 cm, sau pana la nivelul soldului in pozitia sezut, a bebelusului. Cu timpul adancimea apei va creste pentru a se putea bucura bebelica de balaceala aferenta.
Este foarte important sa vorbiti cu bebelusul in timp ce ii faceti baie, sa verbalizati toate actiunile voastre.
Cel mai simplu este sa puneti gel de dus sau solutia de curatare, care trebuie sa fie speciala pentru bebelusi, direct in apa.
Un alt lucru important este introducerea unor jucarii in apa, chiar daca atunci cand e mai mic nu se va juca cu ele, pe masura ce creste le va avedea acolo si va intelege rolul lor.
In primele luni de viata, baita nu trebuie sa depaseasca 5 minute. Atunci cand va incepe sa se joace cu jucariile din apa, baia va dura aprox. 15 min.
IMPORTANT: nu faceti baie bebelusului in cada cu o persoana adulta, pana la varsta de doi ani, din considerente de igiena, desi poate vi s-ar parea mai usor asa. Nu ca o persoana nu ar fi curata, dar un adult are alti microbi, ciuperci, etc. pe corp, care nu sunt tocmai indicati pentru bebelusi.
Daca vreti sa ii faceti bebelusului baie in cada si nu in vanitele speciale pentru bebelusi, asigurati-va ca ati dezinfectat cada cu o solutie (ex. Desmanol).
Gata!! cam atat :) (cam mult, dar m-a luat valul, si imi tot aminteam cate ceva:P)

joi, 1 decembrie 2011

Inceput de decembrie ... asteptam cu nerabdare prima zapada, dar se pare ca nu sunt semne ca vine prea curand. Il aspteptam si pe Mos Nicolae sa vedem ce ne aduce in ghetute :) hhihihi
in timp ce il asteapta pe mos, Alexutzu s-a gandit ca e f bine sa stea pe uscatorul de rufe:)